Zomerse digisnacks: Praten in plaats van typen

dinsdag 29 juni 2021 - 10:00 tot 11:30

locatie: de Oase

 

Waarschijnlijk heeft iedereen dit afgelopen jaar wel gemerkt dat er veel wordt gevraagd van onze digitale vaardigheden. Voor wie al best wat kan met zijn smartphone of tablet, maar graag nog wat beter wil worden in bepaalde dingen, organiseren we samen met Theek 5 deze zomer de zogenaamde ‘Zomerse digisnacks’. Dit zijn korte bijeenkomsten op inschrijving, waarbij mediacoach Ilona van Soest een korte presentatie houdt over een thema. Daarna is er volop tijd en gelegenheid om zelf aan de slag te gaan met het onderwerp. Er zijn drie verschillende ‘smaken’ digisnacks: een over het gebruik van digitale assistenten (Siri en Google), een over meer doen met Whatsapp en een over handige apps o.a. voor bij het wandelen en fietsen. De bijeenkomsten zijn in onze Oase op de aangegeven data. Je kunt jezelf inschrijven bij de gastvrouwen. Schrijf je in voor het onderwerp/de digisnack van jouw keuze, of doe ze allemaal. Deelname kost €5,00 per persoon, per bijeenkomst. Het is belangrijk dat je wel enige ervaring hebt met het gebruik van jouw telefoon/tablet/laptop.

Leer werken met de digitale spraakassistent 

Tijdens deze 'digitale zomersnack' gaan we proeven hoe het is om tegen de computer, tablet of smartphone te kletsen. Er zit namelijk een digitale assistent in die jou graag wil helpen met van alles.

Zeg “OK Google, speel radio 2” en jouw apparaat speelt radio 2 voor je. Of “Hé Siri, wanneer moet ik mijn druif snoeien?” en je krijgt direct antwoord.  

Tijdens een korte presentatie kom je meer te weten over het gebruik van deze spraakassistenten. Na de presentatie is er uiteraard gelegenheid om zelf te oefenen.

Benodigd:  

- Enige ervaring met internet en het gebruik van tablet of smartphone 

- Neem jouw eigen tablet of smartphone mee

Kosten: € 5,00 per deelnemer.

Opgeven bij de gastvrouwen in de Oase, of via e-mail: cursussen@sv-rijen.nl