Fietstocht

woensdag 22 juni 2022 - 10:00 tot 17:00

locatie: vertrek vanaf de Oase

 

Vanaf de Oase fietsen we door de mooie natuur en komen aan bij het Brabants Museum Oud Oosterhout. Daar krijgen we een rondleiding door een gids die ons meeneemt door het museumpark met 250 miniaturen, een Vlaamse schuur met oude ambachten, het Abrahamorgel, een voormalige droogloods met oude voertuigen, een binnenmuseum met een traditionele woonkamer en keuken uit grootmoederstijd en nog veel meer. In de koffiekamer krijgen we koffie of thee met iets lekkers en is er gelegenheid om uw zelf meegebrachte lunchpakketje op te eten.

Daarna fietsen we naar Dongen waar we een bezoek brengen aan de ijzertijdboerderij. Hier krijgen we een interessante rondleiding. Een gids neemt ons mee naar het leven van ca.700 jaar voor Chr. Met al deze opgedane wetenschap stappen we weer op onze (elektrische) fietsen en rijden we weer naar de Oase in Rijen.

We vertrekken vanaf de Oase om 10.00 uur. Tussen 16.00 en 17.00 uur zijn we weer terug. Inschrijven kan tot vrijdag 17 juni bij de gastvrouwen/-heer in de Oase. Deelname inclusief beide entrees, rondleidingen en koffie/thee met iets lekkers kost € 15,00 per persoon.