zondag 24 april 2016

Onze 80-plussers hebben genoten!

De jaarkijkse middag voor de 80-plussers wordt altijd goed bezocht. Ditmaal hadden 75 gasten gehoor gegeven aan de uitnodiging. Het werd een prachtige middag! Lees het verslag en bekijk de vele foto's!

Zodra de eerste binnenkwamen (een paar minuten na enen) was de zaal gevuld met een gezellig geroezemoes, want er is weer veel af- en bijgepraat.

De film (van Maria Beesems) over de Rijense imker Huub Weterings riep bij velen herinneringen op. Vooral het eerste stuk toen hij vertelde over zijn jeugd in Rijen. Na de film ging Huub zelf verder met het verhaal over de bijen. En daarbij kwamen heel wat bijzonderheden naar voren. Wist u dat de bijenkoningin 2000 tot 5000 eitjes kan leggen op één dag? Dat ze door 75 darren bevrucht wordt? En dat ze het sperma 5 jaar kan bewaren?

De traditionele quiz ging, dat kon ditmaal niet missen, over bijen. Via meerkeuzevragen moesten de gasten antwoord geven op vragen als: hoeveel weegt een bij (een tiende gram); hoeveel honing maakt een bij in haar leven (een twaalfde theelepel); en hoeveel bijen zitten er in een bijenkorf (dertig tot zestigduizend). Aan de tafels werd druk gediscussieerd over de juiste antwoorden en er bleken heel wat 80-plussers te zijn die de goede antwoorden wisten (of gokten!).

Na de pauze wist Marleen Mout van de Bredase Vertelkring in de grote zaal van de Boodschap iedereen te boeien met een aantal streekverhalen. De gasten zaten in een kring om haar heen en je kon een speld horen vallen toen ze vertelde over onder andere een boerenfamilie in Oosteind, en over het oude hoedje van oom Jan. Na de verhalen stonden de broodjes al gereed in de Oase. En het was al half zes geweest toen de eerste gasten naar huis gingen.

Kortom, de 80-plussers kunnen terugzien op een zeer geslaagde middag. Ook de leden van de activiteitencommissie (Trudy, Johan, Els, Jeanne en Ton) die de middag hadden voorbereid mogen tevreden zijn. Voor Ton was het trouwens de laatste activiteit waar ze aan meewerkte, want ze nam afscheid van de activiteitencommissie. En natuurlijk was deze drukke middag niet mogelijk geweest zonder de inzet van gastvrouwen (Teuni, Riet en Els) die iedereen van hapjes en drankjes hebben voorzien.