Informatie, persoonlijk advies en begeleiding

Soms heb je een beetje hulp nodig. Je hebt wat meer moeite met dagelijkse dingen, lichamelijk en mentaal. Er zijn allerlei vernieuwingen. Je overziet niet alles. Toch wil je zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Onze seniorenvereniging helpt je met voorlichtingsbijkomsten, persoonlijk advies en begeleiding.

Voorlichtingsbijeenkomsten en De Wegwijzer

SeniorenVereniging Rijen verzorgt regelmatig voorlichting over zaken die voor ouderen van belang zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld over woningaanpassing, moderne media, gezond leven, je financiën of je nalatenschap. Die bijeenkomsten worden aangekondigd in het rollend nieuws in de Oase, in de Agenda op deze website en in het Weekblad Gilze en Rijen.

Elke laatste vrijdagmorgen van de maand is De Wegwijzer in de Oase. Daar vind je antwoorden op je maatschappelijke vragen. De aanwezige experts verwijzen je naar de organisaties en instanties die jou kunnen helpen.

Onze teams voor advies en begeleiding

Binnen onze vereniging zijn vrijwilligers actief die jou persoonlijk advies en begeleiding kunnen bieden, bijvoorbeeld bij vragen op het gebied van zorg en welzijn of wanneer je hulp nodig hebt bij het invullen van formulieren. Klik op een team voor meer informatie:

De vrijwillige ouderenadviseurs (VOA's)

De Onafhankelijke Cliëntondersteuners Wmo

De belastinginvullers