dinsdag 21 mei 2019

Babbeltrucs, trap er niet in!

Op 17 mei organiseerde SV-Rijen in samenwerking met de politie een informatiemiddag over Babbeltrucs. Hoe vaak hoor je niet dat er één of meerdere personen aan de deur staan, die met een mooi praatje de bewoner iets proberen aan te smeren of proberen je huis binnen te komen? Vooral senioren zijn geregeld de dupe. Zij zijn vaak weerloze slachtoffers omdat ze te goed van vertrouwen zijn, onwetend of naïef.

Mevrouw De Bruin was zo’n slachtoffer. Haar rol werd grandioos neergezet door een medewerkster van de politie.  De spelers lieten enkele voorbeelden zien van trucs waardoor je nietsvermoedend slachtoffer kunt worden van mensen die het slecht met je voor hebben. Dit gebeurde in het dialect en dat was erg hilarisch en herkenbaar. Gelukkig werd ook uitgelegd hoe je deze geniepige en geraffineerde praatjes kunt herkennen. En hoe je dus kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt van een babbeltruc.

De bezoekers hebben er veel van geleerd en weten nu hoe ze dit soort mensen buiten de deur kunnen houden. Na afloop werd het nodige info-materiaal uitgereikt om thuis nog eens goed te bekijken. Zeg nooit “dat gebeurt mij niet” maar blijf steeds op je hoede en bel bij twijfel de politie als je het niet vertrouwt.