vrijdag 20 augustus 2021

Bingo, het werd weer eens tijd

Op dinsdag 17 augustus zat het tegen twee uur al lekker vol in de Oase. In verband met de huidige coronamaatregelen mogen er maximaal 32 personen in, en die waren er. Bij de verplichte voorinschrijving bleken er heel wat meer geïnteresseerden te zijn, dus helaas moest een aantal leden teleurgesteld worden.

Tijdens de zomersluiting van De Boodschap mocht de Oase gelukkig open blijven. Daarom was het eindelijk weer mogelijk om zich te wagen aan het bingospel. Nadat alles begin maart 2020 in verband met corona op slot ging, kon er niet meer gespeeld worden. Na anderhalf jaar werd het dus weer wel eens tijd.

Riet en Nel verkochten bij de ingang de kaarten. Het ene lid heeft er aan één genoeg en een ander neemt er soms drie mee. Zoals altijd toverde Luuske de balletjes uit de molen en somde Piet de cijfers op. In drie rondes van zo ongeveer vijf minuten, worden er voor de pauze drie kaarten afgewerkt. Bij elke bingoronde kunnen er Hema-cadeaubonnen gewonnen worden. Het gaat heel vlotjes, zeven enkele bingo’s, een keer een dubbele en zelfs één keer een driedubbele bingo. Bij meer bingo’s tegelijk wordt er gedobbeld. De winnaar krijgt de cadeaubon en de verliezer(s) een gratis kaart voor de eerstvolgende bingo, met een waarde van € 2,50. Na de pauze volgen nog twee rondes waarbij de kaart in één keer vol moet zijn.

Hoewel er minder bingospelers mee konden doen, was het een zeer geslaagde middag. Iedereen was blij dat er eindelijk weer een bingo georganiseerd kon worden. Ze kunnen dan ook niet wachten tot maandag 18 oktober. Dan wordt namelijk de jaarlijkse Kermisbingo gehouden. Hopelijk mogen er tegen die tijd meer mensen in de zaal worden toegelaten zodat iedereen mee kan doen.