zaterdag 02 juli 2022

Busreis naar Garderen/Veluwe was top!

Leden die meegingen naar Garderen/Veluwe moesten donderdag 30 juni vroeg uit de veren. De bus vertrok namelijk al om 8.15 uur vanaf De Boodschap naar Garderen. De reis ging naar ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Het werd een erg leuke reis.

De koffiestop met heerlijk gebak was een welkome onderbreking van de twee uur durende reis. Aangekomen in Garderen mocht iedereen op eigen gelegenheid rondkijken. Bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn ga je terug in de tijd, want het thema is dit jaar ‘Onze Vaderlandsche Geschiedenis’. De geschiedenislessen vroeger op school waren òf saai, òf heel boeiend; afhankelijk of de leraar goed kon vertellen. Tijdens de tentoonstelling in Garderen hoefden de senioren zich niet te vervelen, want je staat letterlijk oog in oog met de hunebedbouwers, de Bataven en de Romeinen. Je kon zien hoe men woonde en werkte in de Middeleeuwen en hoe men handel dreef in Hanzesteden. De hele geschiedenis werd in 98 zandsculpturen uitgebeeld. Naast de zandsculpturen is er ook een prachtige (beelden-)tuin en zijn er unieke diorama’s die onze geschiedenis op een verrassende manier uitbeelden. Tussen de middag werd een lunch geserveerd en werd er gezellig gekletst over al het moois dat men die ochtend had gezien.

Tegen 14.00 uur kwam Cor Wiesnecker de zaal binnen. Als gids ‘Job de Veluweranger’ nam hij de gasten na de lunch mee voor een prachtige tocht met de bus over de Veluwe. Job wist op een heel leuke manier veel over het gebied te vertellen. Na een fantastische rondrit, en een hoop kennis wijzer, keerde de bus tegen 16.00 uur terug in Garderen waar nog een drankje werd aangeboden. Eind van de middag was het helaas alweer tijd om aan de terugreis te beginnen. Maar voordat de bus rond 21.00 uur bij De Boodschap arriveerde, genoten de reizigers onderweg eerst nog van een heerlijk diner in Wagenberg. Het was een geweldige dag waarbij ook de weergoden goed gezind waren! Dank je wel Hanneke Thielen voor de organisatie van deze fantastische dag. Je hebt jezelf weer overtroffen.

Klik op een foto voor een volledig beeld