maandag 14 september 2020

Dagactiviteit VoorMekaar! naar Het Palet

Ook aan Dagactiviteit VoorMekaar! is corona niet ongemerkt voorbij gegaan. Via een noodgedwongen stop en een tijdelijke voorziening in De Oase, binnen de muren van De Boodschap, is nu voor de komende maanden onderdak gevonden in Het Palet aan de Rembrandtlaan in Rijen.

Bij het begin van de corona-uitbraak moest De Regent zijn deuren sluiten, ook voor onze dagactiviteit. Onze gasten kwamen daardoor helaas thuis te zitten. Voor velen was dat een moeilijke en eenzame tijd. De begeleiders hebben zoveel mogelijk geprobeerd om contact met iedereen te houden en na te gaan of men het thuis redde, of dat er misschien hulp nodig was. Voor de hulpvragen was er Gilze en Rijen Helpt, waar VoorMekaar! ook bij betrokken was.

In augustus mochten we gebruik te maken van De Oase en daar konden onze gasten elkaar weer ontmoeten en samen koffie drinken. We werden er gastvrij onthaald en er was zelfs de mogelijkheid om een kleine lunch te gebruiken. Maar begin september zijn de activiteiten van SeniorenVereniging Rijen daar weer langzaamaan gestart. Daardoor was de ruimte niet langer voor ons beschikbaar.

Samen met het management van Vita zochten we een nieuwe locatie. Die is gevonden in Het Palet. Daar is een prachtige, grote ruimte beschikbaar. Gasten kunnen er prima anderhalve meter afstand houden. Bij mooi weer kunnen ze er ook buiten zitten. Er is hard gewerkt om de ruimte in gereedheid te brengen voor de gasten. De spullen van VoorMekaar! zijn verhuisd van De Regent naar Het Palet. Het keukentje en het toilet zijn gebruiksklaar gemaakt en er zijn de nodige boodschappen gedaan.

VoorMekaar! draait nu weer helemaal zoals het bedoeld was. We komen bij elkaar van 11.00 tot 15.30 uur. Eerst samen koffiedrinken en om 12.00 uur een kleine lunch. Vanaf 13.30 uur zijn er allerlei activiteiten mogelijk. Gymnastiek, een wandeling en spelletjes, waaronder kaarten. De gasten kunnen kiezen waar ze zin in hebben Per dag zijn er twee begeleiders aanwezig. Zowel de begeleiders als de gasten zijn erg in hun nopjes met deze huisvesting. We kunnen ervan gebruikmaken tot en met 31 december. Vita en VoorMekaar! hebben de intentie uitgesproken om na de coronacrisis weer samen thuis te zijn in De Regent.

Wilt u meer weten over Dagactiviteit VoorMekaar!? Bel dan Jeanne de Hoon: 06 45 64 47 73.