dinsdag 25 februari 2020

Druk bezochte Carnavalsbingo

Rond kwart voor twee zit het al helemaal vol in de Oase op carnavalsmaandag. Bijna 70 leden zitten te wachten achter 106 bingokaarten. Bijpraten over optochten lukt niet; in Gilze uitgesteld en Rijen komt nog.

Luuske en broer Piet zitten in carnavalskostuum te wachten tot het twee uur is. Luuske tovert de balletjes weer uit de molen en Piet somt de getallen op. Deze keer zelfs ondersteunt door een luidspreker. Als Piet het eerste getal noemt, is het geroezemoes in één keer voorbij. In drie rondes, van zo’n vijf minuten, worden de kaarten afgewerkt. Bij elke bingoronde kunnen er cadeaubonnen gewonnen worden. Tot de pauze gaat het heel vlotjes, er zijn geen dubbele bingo’s. Aan tafel is de spanning van de gezichten af te lezen. Maar toch helpt men elkaar ook een beetje bij het opsommen van de getallen: “opletten joh, die hedde gij”. In de pauze worden we door de gastvrouwen getrakteerd op een paar lekkere hapjes. Na de pauze moet er wel een paar keer gedobbeld worden omdat meerdere mensen tegelijk bingo hebben. Omdat er zoveel kaarten verkocht zijn is er een extra laatste ronde, een “geldronde”.

Volgens Luuske zijn de carnavals- en kermisbingo de toppers met zo’n 70 deelnemers. Gezellig is het altijd. Ook zin om een keer mee te spelen? Op dinsdag 7 april om 14.00 uur is er weer een bingomiddag  in de Oase.