woensdag 13 juli 2016

Geen uitslagen voor onze bridgers op hun jaarlijke fietsdrive!

Tweeënzeventig enthousiastelingen hadden zich ingeschreven voor het vaste onderdeel van de bridge-jaaragenda van Seniorenbridge SVR: de fietsdrive. Daarvan een verslag zonder uitslagen.

Op 12 juli om 9 uur stappen de deelnemende bridgers op hun fietsen. De tocht gaat dit jaar via een leuke route door onze bosrijke omgeving. Het einddoel: wijkcentrum De Slotjes in Oosterhout. Een prima locatie om te bridgen. Wie niet kan of wil fietsen, komt op een andere manier. Goed 10 uur komen de eersten de zaal in die onze kwartiermakers al bridgegereed hebben gemaakt. En ook de lunch is al hapklaar.

Na koffie/thee met een appelflap worden er acht spellen gespeeld. Een half uurtje pauze. Tijd voor een aperitief. De zon schijnt. Het terras wordt druk bezocht. Het sfeertje is gezellig. Het wordt toch een beetje fris. Iedereen komt weer naar binnen.

Lunch. Koffie/thee, broodje kaas, broodje ham, krentenbol. Na de lunch dankt de voorzitter, Berry van Nistelrooij, de crew van De Slotjes voor de warme en prettige ontvangst.

Weer op de fiets. Maar… een forse regenbui overvalt de voorttrappende bridgers!!! Als “verzopen katten” komen ze bij ’t Haasje aan. Voor wie echt tot de laatste draad nat is, worden er verschoningsritten naar Rijen ingelast. De drogen vermaken zich wel even aan de bar. Om kwart voor drie is ieder weer present en kan het bridgen hervat worden.

“Henny, hij doet het niet.”
“Henny, deze doet het ook niet”.
Wat er ook aan de hand mag zijn, de computer weigert elke dienst. De boze computerduivel schijnt onze club niet te kunnen vergeten! En wat is een mens tegenwoordig nou nog zonder computer?

Er zal dus geen uitslag komen! Jammer, maar het is niet anders. Iedereen vindt het altijd wel leuk om na een spel op het schermpje te kijken om te zien wat een ander met die kaarten gedaan heeft. Kan vandaag dus niet meer.

De middag wordt afgesloten met frites en allerlei lekkere snacks naar keuze. En onbeperkt langs komen! Het is even stiller dan tijdens het bridgen! Na de hartige hap tot slot nog een afsluitend ijsje.

Om de prijsjes die normaliter op basis van de scores van het bridgen worden verdeeld aan de man/vrouw te brengen, moet iets anders verzonnen worden. De deelnemerslijst wordt in reepjes gefröbeld. Zo komt het op de kleuterschool geleerde op latere leeftijd toch nog van pas! De wijn en de bonbons vallen ten deel aan de paren, waarvan het reepje in den blinde uit de zak gevist wordt. Maar deze keer dus geen echte uitslag!

Nadat de crew van ’t Haasje bedankt is voor de goede zorgen en de goed verzorgde hap vertrekken de deelnemers. Nu schijnt de zon weer, dus er is geen gevaar voor een tweede nat pak.

Ondanks regen en weigerige techniek was onze fietsdrive vandaag traditioneel toch weer een evenement waarop gezelligheid de hele dag troef was!
jt

 

Van bridgen word je hongerig!