zaterdag 27 januari 2018

Eerbetoon aan topkok Bocuse!

De laatste workshop koken werd een eerbetoon aan topkok Bocuse.

Lees het verslag en bekijk de foto's.

Maandagavond 22 januari 2018 werden alle tien aspirant-kokkinnen en één aspirant kok, welkom geheten door het team Wilma Dazler en Jets Theeuwes op de locatie ‘t Boerke in Rijen. Jets stipte het verlies aan van de grote Franse topkok Paul Bocuse, die twee dagen eerder op 91-jarige leeftijd is overleden. Bocuse wordt algemeen beschouwd als een van de grootse gastronomen van de 20e eeuw en is o.a. bekend vanwege ‘soupe au truffe’, een gerecht dat hij maakte voor president Valéry Giscard d’Estaing. De toon was daarmee gezet en de uitdaging was ’Frans Koken’.

Door het voorbereidende werk van Wilma en Jets konden de aspirant-koks aan de slag met een veelvoud van prachtige Franse recepten die de gerechten glans, kleur en vooral smaak hebben opgeleverd! In koppels van twee werden de diverse gerechten gemaakt en daarna samen gegeten in een ontspannende sfeer. De amuse kreeg de prachtige titel mee ‘Canapés met artisjokmousse’ en werd gevolgd door een keur van heerlijke Franse gerechten met een afsluitend dessert van Franse Chocolade Mousse en voor de liefhebbers een gevarieerde kaasplank.

Het was een gezellige leerzame kookavond. Met speciale dank aan Wilma Dazler en Jets Theeuwes die ieder zijn bedacht met een passende Franse fles wijn en bonbons. Ook dank aan de eigenaar van Restaurant ’t Boerke.

De enige kok tussen de kokkinnen.