vrijdag 14 juni 2019

Excursie per auto naar Brouwerij De Roos in Hilvarenbeek

Op woensdag 12 juni stond de 60 kilometer lange fietstocht naar Hilvarenbeek op het programma. Maar de weergoden waren ons deze keer niet goed gezind. Een uur voor vertrek ontstond al een stortbui en de buienradar gaf aan dat het daar niet bij zou blijven. Ook onweer werd niet uitgesloten.

Er kwamen afmeldingen binnen en een groot aantal deelnemers, in regenkleding gehuld, kwamen naar de Oase. Daar hebben we onderling besloten om met auto's naar Hilvarenbeek te gaan. Want aan deze fietstocht was een excursie naar de museumbrouwerij de Roos verbonden. Door de spontane medewerking van een aantal deelnemers hadden we voldoende vervoer en zo vertrokken wij om 11.00 uur vanaf de Oase.

In Museumbrouwerij de Roos werden wij gastvrij ontvangen en gebruikten we onze lunch. Onze gids was intussen gearriveerd en die vertelde ons op geestige wijze het ontstaan en de historie van deze brouwerij. Daarna begeleidde hij ons naar de kelder waar wij een presentatie kregen over het brouwproces. 

Met deze kennis op zak bezochten wij de diverse ruimtes waar zich het brouwproces afspeelde. Steeds met de deskundige en geestige uitleg van onze gids. Terloops hadden we uitzicht op de moderne brouwerij die ook in dit pand gevestigd was en volop in bedrijf was. Aan het einde van deze tour kwamen we terug in het sfeervolle proeflokaal en konden we een keuze maken uit de vele soorten bier die hier gebrouwen worden. Het was een gezellig samenzijn en we hadden de tijd want we hoefden immers niet terug te fietsen.

Herkansing

Voor allen die het jammer vonden dat de fietstocht niet door ging: we zetten we deze fietstocht alsnog op de agenda, maar dan zonder brouwerijexcursie. Deze 60 kilometers lange fietstocht houden we op woensdag 26 juni.  Iedereen neemt zijn eigen lunch mee. Inschrijven is niet nodig en de deelname is gratis. We vertrekken om 9.00 uur.