dinsdag 12 maart 2019

Gezellige Carnavalsbingo

Op carnavalsmaandag is het lekker druk in de Oase. Ruim 70 leden zitten te wachten achter de bingokaarten. Eerst nog even bijpraten. Frans van Gils vindt bingo hartstikke gezellig en spannend, maar ook de carnavalsoptocht, gisteren in Gilze, was mooi.

Achter de bingotafel zitten Luuske Weterings en haar broer Piet Marijnissen. Luuske draait de bingoballenmolen en Piet somt luid en duidelijk de getallen op. Als Piet het eerste getal omroept, wordt het muisstil. Vol aandacht worden de klepjes boven de cijfers geschoven van een eerste rijtje, een tweede of een volle kaart. Ieder spel kent drie rondes en deze keer kunnen er  cadeaubonnen gewonnen worden. Als meer deelnemers gelijk bingo hebben, wordt er gedobbeld om de prijs of een gratis bingokaart. De eerste bingo valt al na vijf minuten, maar het duurt toch nog een kwartier tot de eerste volle kaart.  

Volgens Luuske komen er normaal zo’n 45 leden bingoën. De carnavals- en kermisbingo zijn de toppers. Gezellig is het altijd. De eerste kaart kost € 3,50 inclusief koffie of thee en de volgende kaarten zijn € 3,00. Ook zin om een keer mee te spelen? Op dinsdag 9 april om 14.00 uur is er weer een bingomiddag  in de Oase.