zaterdag 22 oktober 2022

Kermisbingo zorgt voor bomvolle Oase

Eén keer per jaar wordt de bingo van de SVR niet op dinsdag maar op maandag gehouden en dat is met de Kermis. Op dinsdag trekt iedereen namelijk naar de Rijense Jaarmarkt om alle uitgestalde waren en het voorbijkomend publiek te bekijken.

Als Piet Marijnissen tegen twee uur om stilte verzoekt, heeft Luuske Weterings de eerste lading ballen alweer uit de molen gedraaid. Een nagenoeg volle Oase luistert gespannen of de cijfers in het bovenste rijtje horizontaal vallen. Hierna het onderste rijtje horizontaal en dan de volle kaart. Tot de pauze hebben we zo drie volledige rondes. Maar één keer hoeft er geloot te worden, omdat er meerdere deelnemers tegelijk bingo hebben. Opvallend is deze keer wel dat er, van de negen keer spelen tot de pauze, wel drie dames twee keer de Hema-cadeaukaart winnen.

Tegen de pauze meldt Luuske wel dat ze een lamme arm krijgt van al dat gedraai, maar dat ze dat er graag voor over heeft. Daarom helpt ze in de pauze de gastvrouwen Cor en Marianne om de klaargemaakte hapjes uit te delen. Dat is weer even een andere beweging. Op het einde van de middag werd er nog een extra prijsronde gespeeld omdat er zoveel bingokaarten zijn verkocht.

Wil je ook een keer meespelen? Op dinsdag 29 november om 14.00 uur in de Oase is de volgende kans.

klik op een foto voor een volledig beeld