woensdag 10 juni 2015

Rotterdam! Wat een stad!

Zowel op 2 als op 3 juni vertrok een volle bus vanaf de Oase naar Rotterdam voor een bezoek aan deze veelzijdige stad. Een verslag met foto's.

Op twee juni leek het weer bij vertrek niet mee te zitten, maar uiteindelijk werd het toch een droge dag. Vanaf de rondvaartboot (en comfortabel achter glas) kregen de deelnemers een mooi beeld van het uitgebreide Rotterdamse havengebied: het kloppend hart van onze economie.

Daarbij kwam ook het gebouw van de Holland-Amerika lijn in beeld, de vroegere zetel van deze maatschappij, en het ss Rotterdam dat ruim 40 jaar over de wereldzeeën heeft gevaren.

Op de Euromast was het allerhoogste punt vanwege de wind niet toegankelijk, maar ook vanaf het uitkijkplatform op 112 meter hoogte had je een fantastisch en wijds uitzicht over de stad.

De Markthal is zowel architectonisch als qua grootte van het overdekte marktoppervlak een hoogstandje. Er was tijd genoeg om te proeven van al het lekkers dat daar wordt aangeboden en om het bijzondere gebouw goed te bekijken.

Het programma op de tweede dag verschilde niet van dat op de eerste, maar het weer was beter en nu kregen de mensen die dat wilden wel de kans om met de Euroscoop tot in de top van de Euromast (185 meter hoog) te komen. De foto’s bij dit stuk zijn gemaakt door Walter Gillis. Meer zien? Zijn uitgebreide fotoverslag van het dagje Rotterdam is HIER te bekijken.