vrijdag 29 november 2019

Tientallen puzzels naar nieuwe eigenaar

De laatste vrijdag van november is bij SV-Rijen traditiegetrouw de dag waarop veel legpuzzels, tijdens de jaarlijkse puzzelruilbeurs, van eigenaar veranderen. Zo ook vandaag.

Tegen 13 uur stonden al stapels dozen in de Oase uitgestald en er liepen al diverse fanatieke puzzelaars rond om te kijken of er iets van hun gading bij was.

Exact om 13 uur mocht iedereen zijn/haar puzzel(s) te ruil aanbieden. Er was keuze genoeg! Variërend van 500 tot maar liefst 3000 stukjes, en van allerlei bekende merken zoals Jumbo, Jigsaw, Whild Horse en Ravensburger. En er was ook volop te kiezen uit allerlei thema’s. Houd je van kunst? Dan waren er puzzels van Anne Geddes of van schilders als Rembrandt te vinden. Liever een natuurpuzzel? Er lagen allerlei prachtige landschappen op tafel. Toch je keuze laten vallen op een stedenpuzzel? New York, Amsterdam en Parijs waren in de aanbieding. En natuurlijk ontbraken de dierenpuzzels niet: paarden, poezen en boerderijdieren. Kortom, voor iedereen was er wel iets te vinden.

Er was zelfs een echtpaar dat helemaal uit Hooge Zwaluwe kwam. Zij hadden de puzzelbeurs gevonden via Google op internet! Met een volle verhuisdoos bezochten ze de Oase. Natuurlijk gingen ze niet met lege handen naar huis.

Uiteindelijk bleven er 25 puzzels over. Deze worden morgen naar de Weggeefhoek in Rijen gebracht. Ze zullen daar vast en zeker, als sinterklaas- of Kerstcadeautje, een nieuwe enthousiaste puzzeleigenaar vinden.