zaterdag 31 januari 2015

Uitleg over de veranderingen in de Wmo

Ondanks de gladheid kwamen toch zo’n 45 belangstellenden naar de informatieochtend die de SeniorenVereniging Rijen organiseerde in het kader van de veranderingen in de Wmo.

Onder de titel: “Langer thuis wonen en de zorg in Nederland” gaf Jan van Gool (voorlichter van de KBO-Brabant) een uiteenzetting over de veranderingen die per 1 januari 2015 in zijn gegaan.

In een heldere presentatie werd duidelijk dat mensen die reeds van diverse zorgfaciliteiten gebruik maken deze in een overgangsregeling behouden totdat hun indicatie afloopt of tot maximaal het einde van dit jaar.

Na het algemene gedeelte en een korte pauze was er ruimte voor onze gemeente. Zowel de wethouder, de beleidsmedewerker, de voorlichter, als de persoon die de zogenoemde keukentafelgesprekken organiseert, woonden de hele ochtend bij. Al snel bleek dat onze gemeente de bestaande zorg wil behouden. Na een nieuwe indicatie wordt er alles aan gedaan om maatwerk te leveren. Wel werd duidelijk dat de hulpvrager in eerste instantie moet kijken naar eigen oplossingen en mogelijkheden.

De presentatie van de gemeente  vindt u hieronder. Klik op het plaatje om de pdf te openen in een nieuw venster

Link naar presentatie over de Wmo door de gemeente Gilze en Rijenx zc

Als u dez ijeenkomst door de gladheid niet hebben kunnen bijwonen dan bent U alsnog welkom op de voorlichting Wmo die het steunpunt Mantelzorg verzorgt op donderdag 5 februari om 19.00 uur in de Boodschap.