dinsdag 15 februari 2022

Valentijnsdiner smaakt naar meer

De ‘Huiskamer’ van CC de Boodschap was op Valentijnsdag omgetoverd tot een romantische eetkamer, compleet met rood/witte hartjes, ballonnen en mooie tafeldecoraties. Die versieringen waren voor deze gelegenheid speciaal gemaakt door de dames van de huishoudelijke dienst, die niet alleen goed kunnen poetsen maar ook sfeer kunnen maken.

Mark Beerens was het hoofd van de kookbrigade. Onder zijn leiding leerden zes leerling-koks de kneepjes van het vak. En er zat behoorlijk druk achter want er werd gekookt voor hun dames, die later op de avond zouden aanschuiven om al dat lekkers te keuren. Er was soms een gevecht met de kookplaat, die onverwacht zichzelf uitschakelde, maar dat was helemaal niet aan het eindresultaat te merken.

Voorgerecht: bietencarpaccio met geitenkaas, daarna een prei-wortel-uien-gembersoepje, aangelengd met sinaasappelsap. Je moet er maar op komen!

Hoofdgerecht: heerlijke kabeljauw, omkleed met parmaham met gezonde groenten en gebakken aardappeltjes. En natuurlijk een heerlijk toetje na. 

De Valentijns (de dames) waren verbaasd hoe rustig en relaxed het er in de keuken aan toeging. Zelfs met de afwas was geen extra hulp nodig. Het werd een heel gezellige avond, waarin het idee geopperd werd om misschien één keer per maand als mannenkookclub verder te gaan. Dit Valentijnsdiner smaakt naar meer!