dinsdag 22 oktober 2019

Veel mensen bij de kermisbingo in de Oase

Op kermismaandag zit het weer helemaal vol in de Oase. Zo’n 75 leden, twee keer zoveel als op een normale bingo, zitten al te wachten. De bingokaarten voor zich op tafel. Wil Simons legt nog even uit hoe het werkt met de  nieuwe consumptiekaarten en dan kan het spel beginnen.

Achter de tafel draait Luuske Weterings de ballenmolen en haar broer Piet Marijnissen somt weer de getallen op. Als het in de zaal wat rumoerig is, hoor je van hem geen getal maar ‘Ssssjjjjtttt.’ In de zaal zit ook Nel van Wanrooy, al 30 jaar medeorganisator van de maandelijkse bingomiddagen.

Voor de pauze gaat alles van een leien dakje. Na vijf minuten is het eerste rijtje horizontaal al vol en na 13 minuten is er de eerste volle kaart. Als er drie volle kaarten gespeeld zijn, hebben al negen winnaars hun Hema-cadeaubon in ontvangst mogen nemen. Er is slechts één ‘valse’ bingo. Voor de rest zijn er allemaal enkele winnaars en dus is dobbelen niet nodig. Het lijkt wel of voor de eerste volle kaart alle ballen uit de molen moeten zijn. En ik hoor ook een tijdje een mevrouw zuchten dat nummer 43 toch echt niet wil vallen.

Na de pauze worden de rijtjes ook weer vlotjes gespeeld tot de voorlaatste ronde, waar in één keer wel zeven deelnemers bingo hebben. Voor vanmiddag is dat een record en dus moet er veel gedobbeld worden voor de prijs.

Ook zin om een keer mee te spelen? Op dinsdag 3 december om 14.00 uur is er weer een gezellige bingomiddag met leuke prijzen in de Oase.