donderdag 13 mei 2021

Zonnige en leerzame voorjaarswandeling

Op donderdag 13 mei, Hemelvaartsdag, organiseerden twee leden van de seniorenvereniging, Frans Jonkers en Willem Post, de jaarlijkse SVR-voorjaarswandeling. 

Om half tien hadden zich 17 wandelaars bij het vertrekpunt bij De Leemput verzameld.

De meeste senioren zijn inmiddels volledig gevaccineerd, maar vanwege de coronaregels werden de deelnemers opgesplitst in meerdere groepjes van vier personen, met een onderlinge afstand van anderhalve meter. Tussen ieder groepje werd een afstand van tien meter gehouden. Frans en Willem namen ieder de helft van de wandelaars onder hun hoede. Beide heren bleken voortreffelijke natuurgidsen. Ze vertelden enthousiast over alles wat er nu in de lente in het bos te zien is, en met het zonnetje erbij was het echt genieten! In deze tijd van het jaar verandert er veel in het bos. 

Frans en Willem vertelden over de pinksterbloem, boomklever, buizerd, spechtenflat, kleine veldkers, brem, bosviooltjes en nog veel meer! Sommige wandelaars wisten niet dat er een paadje is waar vroeger een spoorlijntje lag, zodat karretjes leem vervoerd konden worden naar steenfabriek ‘de Vijf Eiken’. Een goed bewaard stukje natuur waar momenteel tientallen soorten orchideeën groeien. 

De senioren vonden het allemaal erg interessant en hebben de datum van de paddenstoelenwandeling op 21 oktober al in hun agenda gezet.