Zomerse digisnacks: Word WhatsApp wijsneus

dinsdag 13 juli 2021 - 10:00 tot 11:30

locatie: de Oase

 

Word WhatsApp wijsneus

Waarschijnlijk heeft iedereen dit afgelopen jaar wel gemerkt dat er veel wordt gevraagd van onze digitale vaardigheden. Voor wie al best wat kan met zijn smartphone of tablet, maar graag nog wat beter wil worden in bepaalde dingen, organiseren we samen met Theek 5 deze zomer de zogenaamde ‘Zomerse digisnacks’. Dit zijn korte bijeenkomsten op inschrijving, waarbij mediacoach Ilona van Soest een korte presentatie houdt over een thema. Daarna is er volop tijd en gelegenheid om zelf aan de slag te gaan met het onderwerp. Er zijn drie verschillende ‘smaken’ digisnacks: een over het gebruik van digitale assistenten (Siri en Google), een over meer doen met Whatsapp en een over handige apps o.a. voor bij het wandelen en fietsen. De bijeenkomsten zijn in onze Oase op de aangegeven data. Je kunt jezelf inschrijven bij de gastvrouwen. Schrijf je in voor het onderwerp/de digisnack van jouw keuze, of doe ze allemaal. Deelname kost €5,00 per persoon, per bijeenkomst. Het is belangrijk dat je wel enige ervaring hebt met het gebruik van jouw telefoon/tablet/laptop.

Deze digitale zomersnack geeft jou een kijkje in de keuken van Whatsapp. Je gebruikt de berichtenapp vast al, maar er kan veel meer mee dan alleen korte tekstjes naar elkaar sturen. Tijdens deze zomersessie kun je o.a. zien:
  

  1. Hoe het werkt met beeldbellen (met twee of meerdere mensen) 
  2. Hoe je afbeeldingen doorstuurt en downloadt 
  3. Hoe je zelf groepen aanmaakt 
  4. Hoe je Whatsapp op een laptop kunt gebruiken 
  5. Hoe je veilig met Whatsapp omgaat 

Na een korte presentatie is er volop gelegenheid is om zelf aan de slag te gaan met jouw eigen mobiel met Whatsapp. We gaan er van uit dat je Whatsapp al op jouw telefoon hebt staan en kunt gebruiken.  


Benodigd:  

  1. Enige ervaring met Whatsapp en het gebruik van jouw smartphone 
  2. Neem jouw smartphone mee! 

Kosten: €5,00 per persoon

Deelnemers nemen zelf hun mobiele smartphone mee 

Let op: deze zomerse digisnack is alleen voor gebruikers van een smartphone 

Opgeven bij de gastvrouwen in de Oase, of via e-mail: cursussen@sv-rijen.nl