Digitaal café

Activiteit: ontmoetingen en activiteiten rond digitale apparatuur.
Activiteiten in samenwerking met SeniorWeb

Plaats: de Oase of het kantoor van de Oase

Tijd: om de veertien dagen, bij voorkeur in de even weeknummers, vrijdagmorgen 10.00 tot 12.00 uur

Data:
zie agenda

Organisatie:
Cees Bakker en Joost Scheifes

Contactpersoon:
Cees Bakker, e-mail

Deelname:
De activiteiten van SeniorWeb Leercentrum Rijen zijn ook toegankelijk voor niet-leden

Kosten:
Er is nog geen contributie vastgesteld.

Programma:
Bezoekers van het Digitaal Café die zich daarvoor aanmelden krijgen via e-mail bericht over de geplande activiteiten. Voorlopig is vastgesteld dat aandacht besteed wordt aan:

• Beveiliging (gevaren, wachtwoorden, enz.)
  • Bestandsbeheer (waar is die foto gebleven en hoe krijg ik hem ergens anders?)
  • Onderhoud (schoonmaken, updates en upgrades)
  • Email (accounts, CC, BCC, bijlagen, enz.)
  • Zoeken op Internet
  • Overheid en Banken

Het programma wordt voortdurend aangepast aan de interesse van de deelnemers en de tijd die nodig is om iets te behandelen. Wel is er steeds een inleiding of voordracht waarbij ieders input kan leiden tot een aanvullend verhaal(tje). De bedoeling is dat men steeds weer een en ander kan uitproberen op het eigen apparaat. Ook is de inleiding bedoeld om enigszins de draad vast te houden.

Het moet vooral ook leuk en gezellig zijn. En altijd is er aandacht voor de inbreng van leden met interessante apps, spelletjes, handigheidjes, probleemoplossing enz.