woensdag 03 november 2021

Nordic walkers gingen op Smokkelroute

Vandaag gingen 14 Nordic walkers naar Strijbeek om daar de Smokkelroute te lopen. Na afloop van de ruim acht kilometer lange tocht smaakte de lunch bij Het Smokkelaartje extra lekker.

Om tien uur arriveerden de deelnemers per auto bij restaurant Het Smokkelaartje. Het was nog een beetje mistig en ’s nachts lag de temperatuur al rond het vriespunt. Een frisse start dus. Elk jaar gaan we met de Nordic walkinggroep op een andere locatie wandelen. Dit jaar koos begeleider Christ Maas voor de Smokkelroute, een wandeling van 8 kilometer, die afwisselend door Nederlands en Belgisch grondgebied voert.

Na een paar honderd meter gingen we al in de fout omdat er een richtingbordje ontbrak. Dat werd dus omkeren totdat we de juiste route weer konden oppikken. De mist begon wat op te trekken, het was windstil en de temperatuur steeg langzaam maar zeker tot een graad of 8. Het perfecte wandelweer.

Jammer dat de hei al uitgebloeid was, het moet een paar maanden geleden vast prachtig zijn geweest om die grote velden met paarse hei te zien. Na de wandeling door de mooie bossen en heiden, kwamen we weer terug bij ons beginpunt. Nadat we de poles (stokken) in de auto’s hadden gelegd, hebben we de gezellige wandeltocht afgesloten met een heerlijke lunch in het restaurant. Tegen twee uur vertrokken we weer richting Rijen. Christ kan snel weer een datum plannen voor de volgende wandeling, want het enthousiasme was groot om voortaan niet één keer, maar twee keer per jaar een dergelijke activiteit te organiseren.

M.H.

Lees hier een verslag van deelneemster Marian Giesekam.