De Wegwijzer

Elke laatste vrijdagmorgen van de maand kun je tussen 9.30 en 12.00 uur met je maatschappelijke vragen terecht bij de experts van De Wegwijzer in de Oase. De Wegwijzer is een initiatief van SV-Rijen en het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP).

De vrijwilligers en professionals van De Wegwijzer komen van allerlei organisaties, stichtingen en werkgroepen. Ze pakken je vragen en problemen praktisch en snel aan. Ze maken daarbij gebruik van het reeds bestaande aanbod in de gemeente Gilze en Rijen.

De Wegwijzer helpt mensen om zelfstandig te zijn en te blijven, en deel te nemen aan wat er in Rijen gebeurt. Door contact met anderen te maken, kunnen inwoners zichzelf en anderen verder helpen. De belangrijkste functies van De Wegwijzer zijn: het koppelen van vraag en aanbod, ontmoeten, informatie delen en adviseren.

Naast SeniorenVerening Rijen (SV-Rijen) en het Vrijwilligersinformatiepunt (VIP) met zijn projecten werken ook de stichting Wonen met Gemak en de gemeente mee. De gemeente levert bovendien Wonen ZorgService in de Wijk (WZSW) en zorgt dat er een Wmo-consulente is.

Repair Café

Ook het maandelijkse Repair Café is elke laatste vrijdag van de maand in de Oase aan de slag. Gooi niet weg wat nog gerepareerd kan worden!

logos samenwerking in de wegwijzer