Doe meer met je DigiD deel 3

donderdag 04 april 2024 - 14:00 tot 16:00

locatie: CC de Boodschap

 

Doe meer met je DigiD:

Leer werken met de digitale overheid! Tijdens deze cursus leer je wat je allemaal online kan (en moet) regelen en hoe je gebruik maakt van je DigiD. Of het nu gaat om het doorgeven van een verhuizing of het aanvragen van een toeslag, je kunt het straks gemakkelijk en veilig zelf. 4 lessen van 2 uur.

Overheden verwijzen burgers steeds vaker naar hun digitale loketten en dat zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. Maar ondertussen is nog niet iedereen vertrouwd met het regelen van deze zaken op de pc, tablet of smartphone. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, om werk te zoeken, regelen van DigiD of het doorgeven van een verhuizing, straks kun je het gemakkelijk zelf! Basiskennis van computer en internet is nodig.

Tijdens deze cursus leer je o.a.:

*     hoe je handige informatie kunt vinden en hoe je iets digitaal moet aanvragen bij je gemeente

*     te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van jouw AOW

*     hoe je je DigiD (digitale sleutel voor de overheid) kunt aanvragen en gebruiken

*     het aanvragen van toeslagen bij de Belastingdienst

*     hoe gebruik te maken van overheid.nl en regelhulp.nl over zorg en sociale zekerheid

Cursusdata

Donderdagen 21, 28 maart en 4, 11 april van 14.00-16.00 uur in de Boodschap. Kosten voor 4 bijeenkomsten bedragen 15 euro (automatische incasso). Met handig cursusboek. Aanmelden kan via cursussen@sv-rijen.nl of bij de gastvrouwen/-heren in de Oase.