Voorlichtingsmiddag: Openbaar vervoer en OV-chipkaart

vrijdag 06 september 2019 - 14:00 tot 16:30

locatie: de Oase

 

Niet vertrouwd met het openbaar vervoer of de OV-Chipkaart? Kom dan op vrijdag 6 september om 14.00 uur naar de Oase. SV-Rijen organiseert in samenwerking met KBO-Brabant en het Reizigersoverleg Brabant een voorlichtingsmiddag over het openbaar vervoer.

Om mee te kunnen (blijven) doen aan diverse activiteiten speelt vervoer een belangrijke rol. Naast de fiets of de auto kan het Openbaar vervoer een goed alternatief zijn. Met de bus of de trein reizen kan echter een drempel zijn, want er is in de loop der jaren wel het een en ander veranderd. Wie meer vertrouwd wil raken met het hedendaagse openbaar vervoer en de OV-Chipkaart is daarom welkom op deze informatiebijeenkomst.

Als je ter plekke ook hulp bij de aanvraag van een OV-Chipkaart wilt, breng dan je ID kaart of paspoort mee. Er zijn twee mogelijkheden: Digitaal aanvragen of een papieren formulier invullen en dat per post verzenden

Digitaal aanvragen (als je digitaal bankiert). Je vult het aanvraagformulier digitaal in. Dus via een PC, een laptop, een tablet of je smartphone. Zo nodig word je daarbij ter plekke geholpen. Je moet een digitale foto meezenden. Hiervoor is een fotograaf aanwezig. Je kunt die ter plekke zelf digitaal betalen (7,50 euro). Neem je betaalpas en random reader of ander middel mee, afhankelijk van je bank.

Aanvragen per reguliere post. Je vult een papieren aanvraagformulier voor de OV-Chipkaart in en die verzend je per reguliere post. Dit is iets duurder (10,50 euro, exclusief portokosten)

 Als je dat wil, maken de organisatoren daarna een afspraak met je om (na enkele weken) gezamenlijk een oefenrit met de OV-Chipkaart te gaan maken.

 Deelname aan deze middag kost 2 euro, en dat is inclusief een kopje koffie/thee in de pauze. Aanmelden kan bij de gastvrouwen in de Oase.